gallery/pdt-2

Tournai vers l'UNESCO!

 


Volg ons op onze pagina: www.facebook.com/pontdestrous

 

INFO ALERT: Op 28 januari 2019 werd, zonder verrassing, door de PS-Ecolo meerderheid van Stad Doornik voor de "alignering van de dokken" gestemd. Naar onze mening is dit een ernstige beoordelingsfout. We zullen de Waalse regering interpelleren, zodat het door Icomos International gewenste moratorium zo snel mogelijk wordt geïmplementeerd/nageleefd. In dit opzicht, en voor uw perfecte informatie, is de genomen beslissing onder de aandacht van de Unesco gebracht.

----

De stad Doornik, in België, heeft twee uitzonderlijke monumenten die de trots maken van de stad en die toeristen aantrekken: het belfort en de kathedraal, beide middeleeuws. Ze werden bijna twintig jaar geleden geclassificeerd als "UNESCO Werelderfgoed".

Maar vandaag wordt dit label, essentieel voor de aantrekkelijkheid van deze stad, ernstig bedreigd! Momenteel wordt er door het Waals Gewest aan de dokken gewerkt om de Schelde te verbreden/uit te diepen. De dokken, die niet uitgeroepen zijn tot UNESCO werelderfgoed, bevinden zich echter wel in de beschermde omgeving van de twee geklasseerde gebouwen. Dit zou het VN-orgaan ertoe kunnen aanzetten om Doornik te straffen door de twee monumenten hun kostbare titel te ontnemen.


 

Alerte Patrimoine mondial!

We moeten Doornik, zijn belfort en zijn kathedraal redden!

Teken onze petitie : → www.change.org

 

Entrez votre texte ici

Onze angsten worden gerechtvaardigd door het feit dat de aanbevelingen geformuleerd door ICOMOS International niet gevolgd zijn en dit heeft deze organisatie ertoe gebracht om deze problematiek officieel bij de UNESCO aan te kaarten.

Laten we allen tegen de Waalse regering zeggen dat het absoluut noodzakelijk is om de aanbevelingen van ICOMOS International te respecteren. Laten we ook tegen hen zeggen dat het noodzakelijk is om de geplande werken aan de dokken en de Pont des Trous onmiddellijk te staken en, gezien het risico van deklassering, aanbevelen initiatief te nemen om contact op te nemen met de UNESCO om al het mogelijke te doen om een ​​sanctie te voorkomen die fataal zou kunnen zijn voor de stad Doornik!

Aan al onze vertegenwoordigers: we moeten Doornik, zijn belfort en zijn kathedraal redden!

-----

Deze petitie wordt gelanceerd op initiatief van het Archeologia.be-netwerk en de verenigingen Tournais "Les Amis de la Citadelle", "Pasquier-Grenier" en "Les Amis de la Cathédrale de Tournai".

24 januari 2019: de "Royal Society of History and Archaeology of Tournai" sloot zich aan bij ons gemeenschappelijke associatieve front! Kortom, onze legitimiteit is gegroeid!

 

Teken onze petitie : → www.change.org

gallery/cyrille.unesco3
Alerte au Patrimoine mondial - Il faut sauver Tournai, son beffroi, sa cathédrale!